Book 1 Module 3 参考答案及部分解析参考答案1-5 ABCBA 6-10 BCCBA 11-15 ABBCA 16-20 CBAAC21-25 BCADC 26-30 BDACB31-35 BGDCE 36-40 DBCCA 41-45 CABBD 46-50 DABCB51-55 DACAB 56. have been traveling57. the 58. staying 59. in 60. satisfied 61. amazing 62. it 63. where 64. Sounds 65. will go / am going 第一节:One possible version:Last weekend, my British classmate Andrew invited me to visit a nearby farm. After about 10 minutes’ walk, we arrived at the farm. It is very large and there are lots of big and thick trees around it. Many animals are raised on it freely, and we saw pigs, goats, chickens as well as cows there. The farmhouse is among the beautiful trees. The farm owner was so warm-hearted that he provided lots of milk and eggs for us, all of which were fresh and delicious. When the sun set, we said good-bye to the farm owner and went back. What an unforgettable experience!第二节:One possible version: “No, no,” said the other. “Johnny Appleseed is a friend of the animals. They wouldn't hurt him. Something must be wrong.” The two Indians followed the bears. Soon they found themselves at Johnny's house. They could see that he was very ill. They would have to act quickly to save him. The Indians covered Johnny with some cloths. They carried him to their horses, and took him to their home. There, they gave him their medicines and fed him until he was well. When Johnny was ready to leave, he thanked the two Indians for saving his life. “Do not thank us,” said one of the Indians. “It was the mother bear who saved your life. The red and white handkerchief she held between her teeth warned us that something was wrong. She has repaid you for your kindness to our brothers, the animals.”部分解析阅读理解:A篇 (个人情况) 本文是记叙文。文章报道了一个10岁小男孩获得英雄称号的事迹。21. B。推理判断题。第三段的For all his work说明了Cody成为Huggable Hero的原因,其中的all his work指代第二段的Cody visits airports ... his package supplies。由此可推断,Cody被选为Huggable Hero是因为他的关爱行为。22. C。词义猜测题。根据该段的The 10 Huggable Heroes chosen each received $10,000以及倒数第二段的how it felt to be chosen as a hero可知,Cody被选为一名Huggable Hero,由此可知,select意为“选为”。23. A。细节理解题。根据第四段可知,Cody在4岁那年就萌发要以实际行动来感谢战士保家卫国的想法,再根据第一段可知,Cody在2013年获得英雄称号时10岁,由此可知,Cody 4岁那年是2007年。24. D。推理判断题。根据第四段的I hope the packages make the soldiers feel at home. I hope they show the soldiers that they are not forgotten可知,Cody希望他的爱心包裹可以让士兵感到很温暖。B篇 (科学技术) 本文是说明文。文章主要介绍了一项可笑的发明。25. C。细节理解题。根据第二段的Many dogs are afraid of the strange machine and its very loud noise可知。26. B。细节理解题。根据第四段的the dog hoser looks like a furry friend可知。27. D。推理判断题。根据最后一段所描述的一名动物美容师在一条狗身上使用dog hoser后,那条狗一个月后都害怕遇见其他狗可知,这个dog hoser前景黯淡。 C篇 (旅游) 本文是应用文。文章介绍了两个火车时刻表及其相关事项。28. A。细节理解题。根据第一个表格中Capitol Limited那列可知,29路火车从华盛顿到芝加哥。由于时间是星期二,因此Cardinal的51路不符合时间要求。29. C。推理判断题。根据第一个表格可知,从纽约到芝加哥最快的单程为Lake Shore Limited的49路车,行程为18个小时;根据第二个表格可知,从芝加哥回纽约最快的火车为Lake Shore Limited的48路车,行程约21个小时。由此可知,纽约到芝加哥的往返行程最快需要39个小时左右。30. B。细节理解题。根据两个表格中Lake Shore Limited在华盛顿都没有时刻表可知,该火车没在华盛顿设站点。 七选五:话题:人际关系 本文是说明文。文章介绍了如何给人留下美好的第一印象。31. B。根据该段具体介绍握手前要确保双手干净以及握手的力度等可知,该段主要讲述握手方式要合适。32. G。根据前一句讲述握手时通常用右手可知,划线处接着说明虽然通常情况下左手不用来握手,然而也不能将左手揣在口袋里。33. D。根据该段的小标题Be on time以及最后一句的“宁可到了约定地点闲逛也不要被堵在路上”可知,通常情况下要早30分钟左右到达约定地点。34. C。根据前一句Ask for their name in a polite way和后一句This will increase the chances of their remembering your name in the future可知,礼貌地询问对方的姓名后要在随后的交谈中提及对方的姓名。35. E。根据前一句的try to find something common between the two of you可知,E项中的“对衣服的品位相同”和“共同的兴趣爱好”属于双方的共同点。 完形填空:话题:语言学习 本文是说明文。文章介绍了一个笑话的来源。36. D。根据上文的looking for land可知,那名船员渴望找到陆地。37. B。根据下文的The “land” is nothing but a cloud可知,船员将天边的云误以为是陆地。下文的the sailor's mistake为提示。38. C。根据上文的He thinks that a cloud on the horizon is land可知,船员大呼“陆地”。39. C。其他船员也都纷纷跑到船边,向远处的天边望去。40. A。根据上文的Greatly excited可知,船上的船员一想到陆地都很兴奋、高兴。41. C。几个星期以来,船员除了大片的水域外没见过其它东西。42. A。43. B。根据下文其他船员发现所谓的陆地其实是漂浮的云并开那名船员的玩笑可知,大家发现了那名误把云朵当作陆地的船员的错误。44. B。根据下文的The others would joke with a sailor可知,其他船员和那名船员开了一个玩笑。45. D。根据下文的To prevent the ship from catching fire ... under the place where the cooking was done可知,这句玩笑是:你只是看见了炊火下面的土。46. D。but后面的it was a humorous response与划线处所在句构成对比,由此可知,这个笑话可能现在听上去不好笑。47. A。根据文中的ships和sailors可知,故事发生在船上。48. B。根据下文的he traveled in three small, wooden ships可知,哥伦布是从西班牙经大西洋航行。49. C。根据下文描写船员在甲板上和衣而睡以及缺乏一定的必要设施可知,船上的生活条件很艰苦。50. B。There were no与there was not之间为并列关系。51. D。根据下文描写在甲板上做饭可知,船上没有厨房。52. A。53. C。根据下文的To prevent the ship from catching fire可知,船员冒着烧了木船的危险在甲板上生火做饭。54. A。根据文章最后一句的the dirt spread out by the cook for preventing fires可知,厨子在灶火下铺土以防木船被烧毁。55. B。那名船员错误地以为自己发现了陆地。 语法填空:56. have been traveling。考查时态。由for the past two months及语境可知,设空处用现在完成进行时。57. the。考查冠词。由I thought you’d ever do可知,在此用the表特指。the last thing意为“最不可能的事情”。58. staying。考查非谓语动词。be into doing sth.意为“喜欢做某事”。59. in。考查介词。take interest in意为“对……产生兴趣”。60. satisfied。考查非谓语动词。设空处表示主语的状态,故用过去分词作表语。61. amazing。考查形容词。设空处是对travels的评价,故用amazing(令人惊讶的)。62. it。考查代词。空格处作形式主语,指代that you were indeed inspired,故填it。It seems that ... 意为“看起来……”。63. where。考查关系词。设空处引导定语从句修饰先行词village,且在从句中作地点状语,故填where。64. Sounds。考查省略。 Sounds exciting是It sounds exciting的省略形式。65. will go / am going。考查时态。由Would you like to go with me可知,go所表示的动作尚未发生,故填will go或am going。 [选做题参考答案及解析]参考答案1-5 CACBD 解析阅读理解:话题:个人情感 本文是记叙文。作者下定决心阅读来自不同国家的书籍,并从中体会到了读书的好处。1. C。句意理解题。根据接下来的My reading was limited to stories by English-speaking authors可知,作者以为自己是一个国际化的人,但是自己阅读的书却局限于英语国家的作品,因此划线句子意为“自己家里没有世界各国的书籍”。2. A。细节理解题。根据第二段的I decided to ask the planet's readers for help. I created a blog called “A Year of Reading the World” for suggestions of titles I could read in English可知。3. C。段落大意题。第三段主要列举了作者寻找圣多美和普林西比民主共和国和南苏丹共和国的书籍的例子,以此来说明有些国家的书找起来是非常困难甚至是找不到的。4. B。推理判断题。倒数第二段提到阅读不同国家的书籍不仅拓宽了作者的视野还使她更明白不同地方生活的人们的心理感受,最后一段介绍了作者觉得书籍使得这个世界更加真实。由此可推断,作者从她的不同寻常的阅读经历中受益匪浅。5. D。标题归纳题。文章第一段最后一句So, at the start of 2012, I set myself the challenge of trying to read a book from every country ... 为文章的主题句,随后文章具体介绍了作者阅读不同国家的书籍的经历,故D项概括准确。
Many of us would like to spend all of our time 进入查看:2022-2023学年英语周报七年级第8期答案汇总 以下内容仅作展示,图片上方文字进入查看。 Many of us would like to spend all of our time helping dogs in need, but it can be hard to carve out that kind of time. Well, one man, Eugene Bostick, decided that when he retired, he would devote the rest of his life to helping homeless dogs feel loved.Eugene Bostick was fortunate enough to be able to retire at the ripe age of 65 after working his entire life on his farm. His farm was located at the end of a dead-end street, and he noticed that people would, unfortunately, abandon their dogs on the farm and race off. Eugene refused to see these pets suffer, and he quickly picked up these abandoned dogs, giving them food and taking them to the vet to make sure they were spayed and neutered.Eugene’s farm has all kinds of animals, such as horses and goats, so these dogs have plenty of other animals to play with. Over the last 20 years, Eugene has shown his kindness by taking on these abandoned pets, but he also saw the chance to offer them a bit of adventure. After spotting a neighbor transporting rocks behind his tractor using barrels, he realized he could do the same for his dogs. Eugene got to work to make his own train, and made sure to add some pleasant pillows so his furry friends could travel in comfort. The dogs quickly got on the train, and together, they spent hours traveling around town and through the forests nearby.