
I remember the way the light touched her hair. She turned her head, and our eyes met, a momentary awareness in that raucous fifth grade classroom. I felt as though I' d been struck a blow under the heart Thus began my first love affair.
Her name was Rachel, and I mooned my way through the grade and high school, stricken at the mere sight of her, tongue-tied in her presence. Does anyone, anymore, linger in the shadows of evening, drawn by the pale light of a window--her window--like some hapless summer insect?
That delirious swooning, asexual but urgent and obsessive, that made me awkward and my voice crack, is like some impossible dream now.
I would catch sight of her, walking down an aisle of trees to or from school, and I' d become paralyzed. She always seemed so poised, so self-possessed. At home, I' d relive each encounter,
writhing at the thought of my inadequacies. We eventually got acquainted and socialized as we entered our adolescence, she knew I had a case on her, and I sensed her affectionate tolerance for me. "Going sready" implied a maturity we still lacked. Her Orthodox Jewish upbringing and my
own Catholic scruples imposed an inhibited grace that made even kissing a distant prospect, however fervently desired. I managed to hold her once at a dance-chaperoned, of course. Our embrace made her giggle, a sound so trusting that I hated myself for what I' d been thinking. At any rate,my love for Rachel remained unrequited. We graduated from high school, she went on to college,and I joined the Army.
When World War II engulfed us, I was sent overseas. For a time we corresponded, and her letters were the highlight of those grinding endless years. Once she sent me a snapshot of herself in a bathing suit, which drove me to the wildest of fantasies. I mentioned the possibility of marriage in my next letter, and almost immediately her replies became less frequent, less personal. Her Dear
John latter finally caught UD with me while I was awaiting discharge. She gently explained the impossibility of a marriage between us. Looking back on it, I must have recovered rather quickly, although for the first few months I believed I didn' t want to five. Like Rachel, I found someone else, whom I learned to love with a deep and permanent commitment that has lasted to this day.
46. According to the passage, how old was the author when his first love affair began?
A. Before he entered his teens.
B.In his early teens.
C. In his middle teens.
D. When he was just out of his teens.
47. How did the author behave as a boy in love?
A. His first love motivated him toward hard study.
B.His first love evoked sentimental memories.
C. He was overpowered by wild excitement and passion.
D.. He fulfilled his expectations and desires.
48. According to the passage, what held them back from a loving kiss?
A. Her Jewish origin did not allow it.
B.His Catholic adherence forbade it.
C. They were not sure whether it was proper or ethical to kiss in line with their religious
decorum.
D. Kissing was found to be inelegant or even distasteful.
49. According to the passage, what was Rachel' s response to the author' s tender affection be
fore the war?
A. She recognized and accepted his love affectionately.
B.She thwarted his affection by flatly turning him down.
C. She fondly permitted him to adore her without losing her own heart to' him.
参考译文
我依然记得阳光洒在她头发上的样子。她转过头,我们四目相对,在五年级喧嚣的教室里,一丝奇妙的情愫掠过我的心。一刹那,我的心好像中了一击。就这样,我的初恋开始了。
她叫Rachel。我浑浑噩噩地读完了五年级和中学,在此期间,只要见到她我就会动心,只要有她在场,我就会说不出话来。除了我,还会有谁被她微亮的窗灯吸引,徘徊在夜幕中,像夏夜里可怜的虫子?那种如痴如狂的激情,虽非性爱,但却是那样急迫,那样难以抗拒,使我局促不安,使我的声音凝噎。如今,这一切就像那场难圆的梦。
一条通往家和学校的林间小道上,我常常与她邂逅,然而这却让我万分沮丧,因为她总是一副若无其事,镇定自如的样子。回到家之后,我只能独自重温和她每次相遇时的情景,而一想到自己不善言谈我就深深为之苦恼。即便这样,在我们十几岁的时候,我却能感受到她对我的柔情。要做“男女朋友”我们还缺乏那份成熟。她的犹太正教的教养和我天主教的自责心,迫使我们表现出单身者的庄重,在我们之间连接吻也变得可望而不可及,虽然我们都非常渴望!一次舞会上我终于拥抱了她——当然,有父母在场。我的拥抱使她咯咯地笑起来,那充满天真,信赖的少女的笑声让我痛恨自己当时莫名冒出来的想法。无论如何,我对Rachel的爱仍然只是单相思。后来,我们都高中毕业,她考上了大学,而我则参了军。
二战使我们天各一方,因为我被派往了海外。一段时间里我们只能寄鸿雁以诉衷肠。在那段艰难无望,漫漫无期的岁月里,她的书信是我最刻骨铭心的记忆。一次她寄给我一张她身着泳装的.快照,这张照片使我对她的思念飙到了极点。在回复她的信中,我谈到我们结婚有没有可能,而就从那以后。她的信越来越少,越来越陌生了。回国后我迫不及待地就去她家找她。门,是她母亲给开的。后来我才知道,Rachel已经不在那住了。她早结婚了,和一个在大学里认识的学医的同学。她母亲对我说:“我以为她已经写信告诉你了。”她的绝情书终于被我收到了,那是在我等候复原的时候。她委婉地向我解释,我,和她,结婚,是不可能的。现在回想起来,虽然在开始的几个月里我想自己再也不愿意活下去了,我当时还算很快就熬过了那段苦海无边的日子。像Rachel一样,后来,我也找到了属于自己的她——一个我学会用永恒的更深沉的承诺去爱的人,直到今天,此情依旧!
答案及解析
46.A【解析】根据文章第一段第二句话,…a momentary awareness inthat raucous fifth grade Classroom..在五年级喧嚣的教室里,一丝奇妙的情愫掠过我的心。所以根据常识,五年级应该是在他没有到十岁的时候,所以选A。
47.C【解析】根据文章第二段最后一句话,That delirious swooning,asexual but urgent and obsessive,that made me awkward and myvoice crack…那种如痴如狂的激情,虽非性爱,但却是那样急迫,那样难以抗拒,使我局促不安,使我的声音凝噎。所以说作者作为恋爱中的男孩是异常兴奋和充满激情的。所以选c。
48.C【解析】根据文章第三段中的一句话Her Orthodox Jewish upbring—ing and my own Catholic scruples imposed all inhibited grace thatmade even kissing a distant prospect…,所以说阻止他们接吻的是她的犹太正教的教养和我天主教的自责心,只有C相符,排除A,B,D。、
49.C【解析】此题应用排除法。文章最后一段,I mentioned the possibil—ity of marriage in my next letter,and almost immediately her repliesbecame less frequent,less personal.在回复Rachel的信中,提到他们结婚有没有可能,而就从那以后,她的信越来越少,越来越陌生了。所以排除A她辨认出并热情接受了他的爱,8直截了当地拒绝他的爱。根据She gently explained the impossibility of a mar-riage between as.排除D,所以答案是c她欣然允许他去爱她,但是却没有使自己爱上他。
50.D【解析】通读全文,本文从两个人的相识,一直叙述到两个人恋爱,分手,各自结婚,所以D是线性叙述正确。故选D。
D. She didn"t care for him at all and only took delight in playing with his feelings.
50. Which of the following best describes the organization of the passage?
A. Statement and example.
B.Cause and effect.
C. Order of importance..
D. Linear description.
Nonverbal Communications
Although most of us believe that we communicate almost exclusively with words, research has shown that nonverbal communication is at least as important. Gestures and tone of voice are important cues in determining others’ responses to us. Individuals who are not aware of information conveyed nonverbally are at a social disadvantage. In fact, children who fail to “read” such messages tend to be unpopular and underachievers. Children who are overeager or speak loudly, for example, may offend other children, or adults. When they fail to adjust their behavior on the basis of others’ responses, they aggravate the situation.
Adults may offend their peers also by their inattention to nonverbal responses. The sense of personal space varies among individuals and cultures. The salesman who puts his arm around the shoulder of a prospective buyer should realize the possible consequences of his gesture. physical contact conveys sense of intimacy that the relationship may or may not warrant. Standing very close to someone during a face-to-face conversation may produce a negative reaction. In fact, you may observe the person back away. practice and traditions are more permissive in some cultures than in ours. In Latin American countries between conversationalists is smaller than it is in the United States. In most situations, however, regardless of power often take or receive more space. picture a chairperson at a board or committee meeting sitting at the head or commanding center of the table. Think of the teacher whose large desk is surrounded by more space than the students’ smaller desks.
Tone of voice also conveys messages and emotions. “Beautiful” may be used to describe bouquet of roses or a black eye, but the tone of voice will not be the same. “Thanks a lot” can be said with genuine gratitude or with sarcasm.
Dog trainers report that dogs respond to tone of voice than to the particular words that are said. Dogs are often praised in a consistent tone of voice that may be slightly high-pitched and somewhat singsong. They will respond to this tone of voice with wagging tails even if the words don’t match.
6. The main point of the article is that____.
A. dogs and humans communicate the same way.
B. gestures and tone of voice convey a great deal of information.
C. our system of communication is changing rapidly.
D. only human beings are capable of verbal communication.
7. Nonverbal communication is important for____.
A. interpersonal relationships
B. dog trainings
C. foreign travel
D. communication between humans and other animals
8. According to the article, communication problems arise when____.
A. people send the wrong signals
B. individual miss nonverbal cues
C. culture clash
D. people use the same signal to mean differently
9. The issue of personal space is related to____.
A. religious values
B. shyness
C. power
D. privacy
10. The author includes the example about dogs to show that_____.
A. dogs are important too
B. nonverbal communication occurs in varied situations
C. tone of voice affects different ranges of hearing
D. dogs are more capable of nonverbal communication than other animals
参考答案:
6.B
道题考察我们对全文中心思想的把握。这篇文章的篇幅较短,所以判断文章的中心思想是比较容易。在文章第一段中,作者提到了手势和语调,它们在判断别人对我们的'回应时起着重要的暗示作用。既然可以起到重要的暗示作用,也就说明手势和语调可以传达大量的信息。
7.A
在文章的第段和第二段中都提到了非口头交流的重要性。不论大人还是小孩,如果忽略了非口语交流方式传达的信息,就会处于不利,甚至还会冒犯他人。所以说,非口头交流对人际关系很重要。
8.B
第一段中有这样一句话:Individuals who are not aware of information conveyed nonverbally are at a social disadvantage. 结合这句话以及后面段落中举出的例子,可以很容易判断出这一结论:如果人们忽略了非口头交流的暗示作用,就会引发交流上的问题和障碍。
9.C
文章的第三段告诉我们:在许多情况下,掌握着权力的人总是拥有更大的空间。这也从一个侧面反映出个人空间与权力是有联系的。
10.B
本文是围绕着非口头交流这一方式展开的,文章主要介绍了这种交流方式的重要作用以及它的一些特点。在文章末尾,作者给出了一个小狗的例子,以此来说明非口头交流(语调)甚至出现在与动物的交流中。可见,作者其实是要以此来说明非口头交流方式出现在不同的情况下。
In addition to their academic work,children in the United States are offered a wide range of activites in the after-school hours.
They are designed to help _1__ their skills,ability and appreciation of life; to give them a chance to practice leadership and __2_ responsibilities;_3__ school courses;and to provide additional outlets and stimuli.There is often a _4__ of activities from which to choose,such as nature clubs,musical organizations,science clubs,art and drama groups,or language clubs.A _5__ selection of sport activities is always available.__6_ every school has a student-run newspaper;often a photographic darkroom is also _7__,some of these activities take place during the school day,but _8__ are held after classes are over._9__ they're optional they _10__ a part of the American educational experience. Parents encourage their children to participate in those program that __11_ suit their own special talents and interests.Much is learned during these off-duty hours,especially in _12__ of human "give-and-take".Americans believe this _13__ human relationships,social skills and a well-trained body,_14__ intellectual development .Both _15__ and college admission officers in the United States carefully consider the extra curricular activities _16__ students have participated,both during their free time after school and also during the long holidays.These indicate to them _17__ of a young person's leadship potential enthusiasm,creativity,_18__ of interest,vitality and personality.They weigh these qualities,together with the academic record,in order to _19__ a student's intelligence,perseverance and ability to use what he knows,_20__ merely repeating it by rot on examination papers.
1) A broaden B extend C stretch D concentrate
2) A resume B assume C adopt D presume
3) A to supplement B supplemening C to support D supporting
4) A scale B specimen C ring D range
5) A deep B long C wide D high
6) A Lastly B Virtually C Finally D Consequently
7) A possible B available C peobable D capable
8) A many B few C other D some
9) A Even though B in case C despite D however
10) A consider B considered C are considering D are considered
11) A most B best C least D worst
12) A conditions B terms C condition D term
13) A included B includes C to include D including
14) A after all B except for C as well D as well as
15) A employers B employees C parents D relatives
16) A which B that C in that D in which
17) A anything B something C everything D nothing
18) A bread B butter C breadth D broad
19) A assess B assume C assist D assign
20) A no more than B rather than C better than D less than
参考答案:
1--5 ABADC 6--10 BBAAD
11--15 BBBDA 16--20 DBCAB