
大学英语b统考题库
一、交际英语
1.- Excuse me, can I smoke here?
- _________.
A.You mustn't
B.No
C.You'd better not
D.I'm sorry, you can
答案:C
2.- Hey, Tom, what's up?
- __________
A.Yes, definitely!
B.Oh, not much.
C.What is happening in your life?
D.You are lucky.
答案:B
3.- Is it possible for you to work late tonight?
- _______
A.I like it.
B.I'll do that.
C.I'd love to.
D.I think so.
答案:D
4.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?
- ________
A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.
B.Of course not. I have no idea.
C.No, I can't.
D.That's all set.
答案:A
5.- It's rather cold in here. Do you mind if I close the window?
- ________
A.Yes, please.
B.No, please.
C.Sure, please.
D.I don't like it.
答案:B
二、阅读理解
An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home. As he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time without food. So he bought a ticket and got on the ship. The man closed his ears to the sound of the lunch bell. When dinnertime came, he didn't go to dinning room, saying that he was not feeling very well.
The next morning he still didn't have breakfast and at lunchtime he again stayed in his room. But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter put in front of him. He got ready for the quarrel.
“Bring me the bill,” he said. “The bill, sir?” said the waiter in surprise. “There isn't any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket,” said the waiter.
6.The story happened on a ship from Norway to England.
A.T
B.F
答案:A
7.The traveler didn't go to the dinning room first,because he had no money.
A.T
B.F
答案:A
8.The traveler went to the dinning room to eat something because his friend had given him some money.
A.T
B.F
答案:B
9.The traveler had two meals on the ship.
A.T
B.F
答案:B
10.After the traveler finished eating, he came to know that travelers on the ship had free meals.
A.T
B.F
答案:A
One day a bookseller(书商)let a big box of books fall on his foot. "Go to see the doctor," said his wife. "No, "he said. "I'll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I'll ask him about my foot. If I go to see him, I'll have to pay him."
On the next day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller was getting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it.
"You must put that foot in hot water every night. Then you must put something on it," said the doctor.
He took out a piece of paper and wrote on it. "Buy this and put it on the foot before you go to bed every night," he said.
"Thank you," said the bookseller. "And now, sir, here are your books."
"How much?" said the doctor.
"Two pounds."
"Good," said the doctor. "I shall not have to pay you anything."
"Why?" asked the bookseller.
"I told you about your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I want two pounds. And I came here, didn't I?"
11.What happened to the bookseller one day?
A.He lost a box of books.
B.His foot was wounded by a box of books.
C.He lent the doctor a box of books.
D.He sold out all his books.
答案:B
12.The bookseller's wife asked him ______.
A.to go out for some medicine
B.to send somebody for a doctor
C.to go to see the doctor
D.to wait for the doctor to come
答案:C
13.The bookseller didn't take his wife's advice because ______.
A.he was afraid of the doctor
B.he didn't like to take medicine
C.he couldn't walk by himself
D.he didn't want to pay the doctor
答案:D
14.The doctor paid ______ for the books.
A.one pound
B.two pounds
C.nothing
D.something
答案:C
15.The bookseller paid ______ money for seeing the doctor in the end.
A.more
B.less
C.the same amount of
D.no
答案:A
三、词汇与语法
16.There is _________in today's newspaper.
A.new anything
B.new something
C.anything new
D.something new
答案:D
17.Suzan speaks English _______John.
A.so fluently as
B.as fluent as
C.more fluent than
D.much more fluently than
答案:D
18.It was well known that Thomas Edison _____ the electric lamp.
A.discovered
B.invented
C.found
D.developed
答案:B
19.I would like to do the job _____ you don’t force me to study.
A.in case
B.although
C.though
D.as long as
答案:D
20.____ you know, David has been well lately.
A.Which
B.As
C.What
D.When
答案:B
四、完型填空
Time spent in a bookshop can be enjoyable. If you go to a __21__ shop, no assistant will come near to you and say, "Can I help you?" You needn't buy anything you don't want. You may try to find out __22__ the book you want is. But if you fail, the assistant will lead you there and then he will go away. It seems that he is not interested in selling any book at all.
There is a story which tells us about a good shop. A medical student __23__ a very useful book in the shop, but it was too expensive for him to buy. He couldn't get it from the library, either. So every afternoon, he went there to read __24__ at a time. One day, however, he couldn't find the book from its usual place and was leaving when he saw an assistant signing to him. To his surprise, the assistant pointed to the book __25__, "I put it there so as not to be sold out," said the assistant. Then he left the student to go on with his reading.
21.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:D
22.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:C
23.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:A
24.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:E
25.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:B
五、英译汉
26.He has been learning English for years.
答案:多年来,他一直在学英语。
27.Can you express yourself clearly in English?
答案:你能用英语清楚地表达自己的意思吗?
28.I'm finishing my second year of studies.
答案:我即将完成第二年的学习。
29.This new country hopes to establish friendly relations with all its neighbours.
答案:这个新成立的国家希望和所有邻国建立友好关系。
30.I rang your house last night but your mother answered the phone.
答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。
31.How are you doing these days?
答案:这些日子你怎么样?
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的.短文。
Should the University Campus be Open to Tourists?
内容提示:
1.校园是否应对游客开放,人们看法不同,说明你的观点;
2.阐述你的理由。
2022年6月远程网络统考大学英语b、计算机应用基础整套原题库,覆盖90%以上,精心整理归类,全中文翻译,重点题抽80分,视频教程讲解,复习完整套原题库,就能过。 由于疫情原因导致网络统考组织难度增大,从2022年开始,网考办决定取消全国统一时间举办网络统考,将统考下放到各网院自行组织安排。同样,各网院将在网考办管控下,依照全国统考大纲进行,试题难度不变,试卷结构不变,分值分布不变,统考方式依旧为计算机机考,随机从题库抽取组卷。 2022年首次统考时间将于5月-6月全部举行完毕。 大学英语B各题均做了全中文翻译,重点标注,难点注释;计算机应用基础均附带视频教程,复习完, 整套原题库 ,就能过。 2022年最新大学英语B统考题库整理完毕, 整套原题库 ,覆盖90%以上送给大家复习,绝地逢生,复习重点保底80分,冲刺冲刺90分。 以下为大学英语b统考题库试卷: 一、交际英语 1.- What's happened to my library books? - ________________. A.I have no idea B.You borrowed C.You bought them yesterday D.They are about long life 答案:A 2.- Good morning, may I speak to Mark, please? - _________ A.Who's there? B.Who's that speaking? C.Who are you? D.Who wants to speak to Mark? 答案:B 3.- Is it possible for you to work late tonight? - _______ A.I like it. B.I'll do that. C.I'd love to. D.I think so. 答案:D 4.- I wonder if I could use your computer tonight? - ___________ I'm not using it right now. A.Sure, here you are. B.I don't know. C.It doesn't matter. D.Who cares? 答案:A 5.- Good morning, John. How are you doing? - _________ A.I'm pleased. B.Good night. C.Not so bad. And you? D.How do you do? 答案:C 二、阅读理解 Gail and Howard liked to travel. Every holiday they went to a different place.They were always careful when they left the house. They locked the doors and windows. Then Gail took the extra keys and left them with her mother. Gail and Howard spent two weeks camping in the mountains. They had a great time, but when they came home, all they wanted to do was to sleep. They both looked for the keys everywhere, but no luck. The keys were not anywhere. They went to their mother's house, but she wasn't home. Howard had to climb up to open a window, but he forgot that the window was locked, too. He climbed back down, broke the window with a stick and climbed into the house. He went to open the front door for Gail, only to find the police. A frightened neighbor heard the noise and thought there was a robbery; so she called the police. Howard was almost caught by the police but luckily their neighbors proved that he lived in that house. Finally, Gail and Howard brought their luggage in, climbed into bed, and fell asleep right away. 6.After Gail and Howard returned from the trip, they were very tired. A.T B.F 答案:A 7.They could not go into the house because they had locked the doors. A.T B.F 答案:B 8.They managed to get into the house, but the window was broken. A.T B.F 答案:A 9.They got into trouble because there was a robbery. A.T B.F 答案:B 10.Their parentshelped Gail and Howard a great deal. A.T B.F 答案:B What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is “no”. It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works. The scientist’s knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, and Einstein’s ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations. 11.What makes a scientist according to the passage? ________ A.The tools he uses. B.The way he uses his tools. C.His ways of learning. D.The various tools he uses. 答案:B 12.The underlined part in the passage shows_______. A.the importance of information B.the importance of thinking C.the difference between scientists and ordinary people D.the difference between carpenters and people with other jobs 答案:C 13.A sound scientific theory should be one that _________. A.works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times B.does not allow any changes even under different conditions C.can be used for many purposes D.leaves no room for improvement 答案:A 14.The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________. A.that measurements are keys to success in science B.that accuracy of mathematics C.that investigations are important in science D.that the mathematical calculations may test his investigations 答案:C 15.What is the main idea of the passage? ________ A.The theory of relativity. B.Exactness is the core of science. C.Scientists are different from ordinary people. D.Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist. 答案:D 三、词汇与语法 16.He didn't go to bed ________ the TV play was over. A.if B.because C.until D.that 答案:C 17.It is high time we ______something to stop road accidents. A.did B.are doing C.will do D.do 答案:A 18.I like the teacher _____classes are very interesting and creative. A.which B.who C.whose D.what 答案:C 19.We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ________ but to take a taxi. A.way B.choice C.possibility D.selection 答案:B 20.He is not seriously ill, but only a ______ headache. A.obvious B.delicate C.slight D.temporary 答案:C 四、完型填空 John left the United States in 1969 to work in Africa. Africa was hot, and when John came back to the United States in 1979, he said __21__, "It's much colder here than it was before I left. I'm going to buy an electric heater(电暖气). Also, everything is much more expensive." John went to a store the next day to buy an electric heater. The salesman showed him three __22__ four different kinds and then said, "And this is our best electric heater. It costs __23__ money, but it saves half of your electricity, and electricity is very expensive now, isn't it?" "Yes, it's very expensive," John answered, "and it's becoming worse every year." He looked at the electric heater carefully, __24__ for a few seconds and then said, "Well, I'll take two of these, please, and then I'll save __25__ my electricity."21. A.or B.all of C.thinking D.a lot of E.to himself 答案:E 22. A.or B.all of C.thinking D.a lot of E.to himself 答案:A 23. A.or B.all of C.thinking D.a lot of E.to himself 答案:D 24. A.or B.all of C.thinking D.a lot of E.to himself 答案:C 25. A.or B.all of C.thinking D.a lot of E.to himself 答案:B 五、英译汉 26.My problem is that I don't have much time to do the work. 答案:我的问题在于我没有多少时间干这工作。 27.Stay here before I get back. 答案:在我回来之前别离开。 28.Everyone was in bed except me. 答案:除了我,所有人都上床睡觉了。 29.I knocked on his door but nobody came to answer it. 答案:我敲了他的门,但没人来开门。 30.Could you tell me where the post office is? 答案:请问邮局在哪里? 31.Are you fond of music? 答案:你喜欢音乐吗? 六、写作 32.Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。 1.你对“失败乃成功之母”的看法; 2.举例说明你的看法。 Failure is the Mother of Success.失败乃成功之母。
2019年9月电大大学英语B统考题库可参见链接 电大统考大学英语b级考试试题.
电大统考大学英语b级考试非常简单.大学英语b有交际用语,阅读理解,词汇与结构,完型空,英译汉,写作,六大题型。难度一般很基础的。 复习好原题库,和掌握答题技巧和方法,可以包过b级的。主要掌握技巧和有效资料,里面有交际用语,阅读理解,词汇与结构,完型填空。
英语四六级考试是教育部主管的一项全国性的英语考试,其目的是对大学生的实际英语能力进行客观、准确的测量,为大学英语教学提供测评服务。大学英语考试是一项大规模标准化考试,是一个“标准关联的常模参照测验”。大学英语四、六级考试作为一项全国性的教学考试由“国家教育部高教司”主办,分为四级考试(CET-4) 和六级考试(CET-6),每年各举行两次,分别在同一天的上午和下午进行。
大学英语四、六级考试是一种为教学服务的标准化考试。因此,考试改革的方向是在保持考试的科学性、客观性和公正性的同时,使考试最大限度地对大学英语教学产生正面的导向作用,即通过四、六级考试的改革,引导师生正确处理教学与考试的关系,更合理地使用四、六级考试,使考试更好地为教学服务。