
上学吧英语四六级考试网 免费的
链接:
提取码: 74uf 复制这段内容后打开百度网盘手机App,操作更方便哦
简介:
英语四六级考试是教育部主管的一项全国性的英语考试,其目的是对大学生的实际英语能力进行客观、准确地测量,为大学英语教学提供测评服务。
2015年3月公共英语三级考试真题(阅读理解B)
阅读理解B
Directions:
Read the texts from a magazine article in which five people talked about the future of reading.
For questions 61-65, match the name of each person (61-65) to one of the statements (A-G)given below. Mark your answers on your ANSWER SHEET.
Paul:
I think books will be more affordable. They are pretty expensive. Publishers are so silly be-cause they focus on "We're not going to be selling so many hardcover books at $26. " But you're going to sell infinitely more electronically, so what are you complaining about? I view it as a grea-ter opportunity. My e-reader is great because I travel, and I don't want to carry a billion things with me.
David:
I don't own an e-reader, and I've never read a page on an e-reader. I do everything I can to avoid more screen time. Not to play down the value of a physical book, when it comes to somebody investing in one, it's something you want to keep. You have to give readers a choice, between a ric- her experience with physical books, and a more lifeless experience through an electronic reader.
James:
The new immigrants don't shoot the old inhabitants when they come in. One technology tends to supplement rather than substitute. How you read is not as important as: Will you read? Will you read something that's a book-the sustained train of thought of one person speaking to another?
Search techniques are embedded in e-books that invite people to dip into something rather than follow a full train of thought.
Alex:
We've maintained in the last few years there will be fewer bookstores. We have the best busi-ness model in the world. Books are still a majority of what we sell in stores, but they are becoming less and less. About 50 percent of physical books are sold in non-bookstore outlets, like drugstores and club stores. There are people with agendas in this industry, but the physical book is going no- where.
William:
E-readers take out the paper middleman and give me what I want from books: the words. My e-reader has allowed me to read more than ever. When I travel I can take five books with me all without cutting down a single tree or using any extra jet fuel. Books made of paper can be beautiful, but they are never as beautiful as the words in the best of them.
Now match the name of each person (61 to 65) to the appropriate statement.
Note: there are two extra statements.
Statements
61. Paul
62. David
63. James
64. Alex
65. William
A. I prefer physical books to e-books.
B. E-books are environmentally friendly.
C. The market for physical books is shrinking.
D. What counts is not how but how well you read.
E. E-reading will benefit, rather than harm, publishers.
F. The price of hardcover books will be greatly lowered.
F. Non-bookstore outlets add to the growth of physical books.
【参考译文】
下面这段文字是关于5个人对于未来阅读方式的不同观点。
保罗:
我认为书的价格太贵了,应该更便宜。出版商愚蠢地将重点放在“我们不会以26美元的价格出售精装书”,但是他们出售更多的电子书,所以有什么好抱怨的呢?我认为这是一个很好的机会。我的电子阅览器很棒,因为我旅游时不想带很多东西。
大卫:
我没有电子阅览器,也从没在电子阅览器上看过书,我尽量避免使用电子屏幕。不是要贬低纸质书的价值,当一个人购买一本纸质书的时候,他是想要收藏。阅读一本丰富多彩的纸质书还是阅读毫无生气的电子书,应该要让读者自己选择。
詹姆士:
就像新来的移民者不会射杀当地居民一样,新科技的发明是一种补充而不是替代。你读书的方式远没有以下几点重要:你会读书吗?你读的书是作者思想对读者进行的一种倾诉吗?电子书所具备的搜索技术能使人们更深入地去阅读而不是盲目跟随某一种思想。
艾利克斯:
在过去几年里,我们一直认为书店会越来越少。我们有世界上最好的销售模式。书籍仍是商店出售的主要产品,但是他们的销量越来越少。大约50%的纸质书都是在非书店(如药店、俱乐部)的打折活动中卖出的。这个产业中人们有自己的El程安排,但是纸质书却无路可走了。
威廉:
电子阅览器没有了中间商,给我的'是我想从书里看到的文字。我的电子阅读器能让我读到更多的内容。当我旅行的时候我可以带5本书,不会多砍一棵树也不会增加飞机燃油消耗。纸质书是很美丽,但是不会比书里面的文字更美丽。
【参考答案】
61.E【精析】主旨题。保罗认为出版商出售电子书是一个很好的机会,会给他们带来利润,与E项“电子阅读会给出版商带来更多的好处而不是坏处”相符,故选E。
2015年3月公共英语二级阅读理解真题解析
明天就是公共英语三级考试开考的时间的,本次公共英语三级考试的级别是一到三级。下面是我整理的公共英语二级2015年的阅读理解真题,欢迎阅读!
阅读下列短文,从每题所给的[A]、[B]、[C]和[D]四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Text 1
William Kunz is a computer genius(天才).When he was just 11, Kunz started writing soft-ware programs, and by 14 he had worked out his own computer game.As a high school first-yearstudent in Houston, Texas, he won first prize in a science fair for a program he wrote.In his thirdyear, he took top prize in an international science and engineering fair for designing a program toanalyze and sort DNA patterns.
Kunz went to attend Carnegie Mellon, one of the nation' s highest-ranked universities in computer science.After college he got a job with Oracle in Silicon Valley, writing software used bycompanies around the world.
Three years later, Kunz is in his first year at Harvard Business School.He left software engineering partly because he earned much less than his friends who were going into law or business.
He also worried about job security(保障), especially as more companies move their programmingoutside the country to lower costs.
56.What does the first paragraph mainly tell us?
A.Kunz won several top prizes.
B.Kunz liked taking part in fairs.
C.Kunz designed several programs.
D.Kunz had a gift for programming.
57.What did Kunz study in Carnegie Mellon?
A.Business.
B.Engineering.
C.International law.
D.Computer science.
58.Why did Kunz decide to go to Harvard Business School?
A.to get a secured and better paid job.
B.to improve his working conditions.
C.to start a business with his friends.
D.to go outside the country to work.
原文翻译及答案解析
威廉·库兹是一个计算机天才。当他只有11岁的时候,库兹就开始编写软件程序,到l4岁的时候他已经开发出了自己的电脑游戏。作为德克萨斯州休斯敦的一位高中一年级学生,他编的程序在一次科学展览会中获得了一等奖。高三时,在一次国际科学和工程学展览会中他因为设计出能够分析和分类DNA模式的程序而获得最高奖。库兹上了卡内基梅隆大学,这是全美计算机科学领域最好的大学之一。大学毕业后,他在硅谷的Oracle工作,编写一些全世界许多公司都使用的软件。
三年后,库兹在哈佛商学院就读一年级。他离开软件工程领域一部分原因是他所赚的钱比他那些从事法律和商业的朋友们少得多。他也很担心工作保障,尤其是当更多的公司为了降低费用而把他们的编程公司搬往美国以外的地方时。
56.D【精析】细节题。题干意为“第一段主要告诉我们什么?”本文第一段列举的各个例子都想告诉我们,库兹在编程方面很有天赋。故D正确。
52.D【精析】细节题。题干意为“库兹在卡内基梅隆大学学的是什么?”从本文的第二段的第一句“…one of the nation’s highestranked universities in computer seienee.”可知,他学的是计算机科学,故D正确。
58.A【精析】细节题。题干意为“库兹为什么决定上哈佛商学院?”本文的最后一段告诉我们他后来去读哈佛商学院是因为他所赚的钱比他那些从事法律和商业的朋友们少得多。他也很担心工作保障,尤其是当更多的.公司为了降低费用而把他们的公司搬往美国。
Text 2
Can you imagine life without French fries(炸薯条) ? Potatoes are very popular today.But inthe past this was not true.Potatoes grew in south America five thousand years' ago.But they onlybecame popular in other places two hundred years ago.
In the 1500s, the spanish took the potato from south America to Europe.But the people inEurope did not like this strange vegetable.some people thought that if you ate potatoes your skinwould look like the skin of a potato.Other people could not believe that you ate the undergroundpart of the plant.so they ate the leaves instead.This made them sick because there is poison (毒性) in the leaves.
In the 1800s, people in other parts of the world started to eat potatoes.In Ireland, potatoes became the main food.Then, in 1845, a disease killed all the potatoes in Ireland.Two million people died of hunger.
Today, each country has its own potato dish.The German people eat potato salad, and theUnited States has the baked potato.And, of course, the French invented French fries, which arenow popular all over the world.
59.When did potatoes get well-known outside south America?
A.About 200 years ago.
B.About 300 years ago.
C.About 400 years ago.
D.About 500 years ago.
60.Why did some Europeans refuse to eat potatoes at first?
A.They did not trust the Spanish people then.
B.They were afraid of the poison in potatoes.
C.They were afraid it would cause skin problem.
D.They had never eaten food from abroad before.
61.Why did two million people died in Ireland in 18457
A.They had nothing to eat.
B.They ate the bad potatoes.
C.They ate the potato leaves.
D.They got a terrible disease.
62.What do we know from the last paragraph?
A.Baked potatoes are popular now.
B.People cook potatoes differently.
C.Potatoes are expensive nowadays.
D.The French eat potato dishes most.
原文翻译及答案解析
你能想象没有炸薯条的生活吗?当今薯条很受欢迎。但是过去并非如此。五千年前土豆生长在南美。但是直到两百年前土豆才在别的地方流行起来。
十六世纪,西班牙人把土豆从南美带到了欧洲。但是欧洲人们并不喜欢这种奇怪的蔬菜。一些人认为如果你吃土豆,你的皮肤会看起来像土豆。另一些人无法相信植物长在地下的那一部分也可以吃。因此他们吃土豆的叶子。因为土豆叶子有毒,所以他们都病倒了。十九世纪,世界其他地方的人开始吃土豆。在爱尔兰,土豆成了人们的主食。然后,在1845年,一种疾病杀死了爱尔兰所有的土豆。这使得两百万人死于饥饿。
当今,在每个国家都有土豆做成的菜肴。德国人吃土豆沙拉,美国人吃烤土豆。当然法国人发明了薯条,而现在薯条在全世界都很受欢迎。
59.A【精析】细节题。题干意为“土豆是什么时候开始在南美以外的地方流行的?”从本文第一段的最后一句“But they only became popular in other places two hundred years ago.”可知,直到两百年前土豆才在别的地方流行起来,故A正确。
60.C【精析】细节题。题干意为“为什么某些欧洲人最初拒绝吃土豆?”从文章第二段第三句“some people thought that if you ate pota—toes your skin would look like tlle skin of a potato.”可知,一些人认为如果你吃土豆,你的皮肤会看起来像土豆,故C正确。
61.A【精析】细节题。题干意为“在1845年,爱尔兰为什么会有两百万人死去?”从文章第三段第三、四句“Then,in l845,a disease killedall tlle potmoes in Ireland.Two million people died of hunger.”可知,1845年,一场疾病杀死了爱尔兰所有的土豆,这使得两百万人死于饥饿,故A正确。
62.B【精析】推理题。题干意为“从最后一段,我们可以得出什么?”由最后一段可知,土豆在各个国家都是一道菜,但是做法不同,故B正确。
Text 3
There are a growing number of pet owners who feed pets on raw, which means, "uncooked"
meat and bones.William Burk, a pet food specialist from the Food and Drug Administration(FDA), believes that feeding raw meat to pets is against its goal of protecting the public fromhealth dangers; besides, raw meat and bones do not have all the required nutrition (营养) that a petneeds every day.
Recognizing how popular these foods are, the FDA has provided guidelines for producers ofpet foods that contain uncooked meat for dogs, cats, and other pets.The guidelines give rules toprotect pet owners and pets from dangers about food safety and lack of nutrition.
Pet owners who feed raw meat and bones should deal with these products very carefully toprotect themselves against possible dangers, says Burk.Just as when preparing foods for humans,use hot water and soap to wash hands, containers, and surfaces that come into contact(接触) withthe food.Don' t put your hands near your mouth until you' ve washed them, and don' t allow yourpet to touch your face right after it has eaten meat.
If owners choose to feed bones to their pets, they should watch their pet carefully when it iseating bones.Burk also says, "If the pet eats a big piece of bone that won' t pass through the digestive system(消化系统), it could kill the pet."
63.What does William Burk think of feeding pets on raw?
A.It'll make the pet owners sick.
B.It' 11 cause the death of other pets.
C.It' s against the policy of the FDA.
D.It' s dangerous and lack of nutrition.
64.Wiry did the FDA provide guidelines for producers of pet foods with raw meat?
A.The quality of pet foods has dropped.
B.Most pets have been lack of nutrition.
C.Pet safety has become a serious problem.
D.Feeding pets on raw has become popular.
65.Those who feed pets on raw should do all the necessary cleaning when
A.preparing raw meat for pets
B.preparing foods for humans
C.touching the food containers
D.bringing your pets for a walk
66.What advice is given to pet owners in the last paragraph? A.Pets should be kept away from raw meat.
B.Pets should be watched when eating bones.
C.Pets should be fed with small pieces of bone.
D.Pets should be checked on the digestive system.
原文翻译及答案解析
有越来越多的宠物主人用未加工的,也就是未煮过的肉和骨头来喂他们的宠物。威廉·伯克,一位来自美国食品与药品管理局的宠物食品专家,认为用未经加工的肉喂宠物违背了保护公众防止其受到健康威胁的目标。此外,未经加工的肉和骨头不能提供宠物每天所需的所有营养物质。
知道这些食物有多么受欢迎之后,美国食品与药品管理局为宠物食品的生产商们提供了指导方针,这些食品包括狗、猫和其他宠物吃的未经加工的肉。这些指导方针列出了一些规则来保护宠物主人和宠物以免遭受有关食品安全和缺乏营养的危险。
伯克说,喂未经加工的肉和骨头的宠物主人应该非常小心地处理这些食品以保护自己免遭可能的危险。正如为人类做饭一样,要用热水和肥皂去洗手、洗容器,并洗一些可能与食物有接触的表面。洗手之前不要把手放在嘴边,在宠物刚刚吃过肉之后不要让宠物碰到你的脸。如果主人选择喂宠物骨头,那么在宠物吃骨头时,一定要在旁边看着。伯克还说,“如果宠物吃一大块不能通过它的消化系统的骨头的话,那会要了它的命。”
63.D【精析】推理题。题干意为“威廉·伯克如何看待喂宠物未煮熟的东西这件事?”由本文第一段可知,伯克认为用未经加工的肉喂宠物有违保护公众防止遭到健康威胁的目标。此外,未经加工的肉和骨头不能提供给宠物们所有它们所需要的营养物质,故D正确。
64.D【精柝】推理题。题干意为“为什么美国食品与药品管理局为宠物食品的生产商提供指导方针?”由本文第二段可知,知道这些食物有多么受欢迎之后,美国食品与药品管理局为宠物食品的生产商们提供指导方针,这些食品包括狗、猫和其他宠物吃的未经加工的肉。这些指导方针列出了一些规则保护宠物主人和宠物以免遭受有关食品安全和缺乏营养的危险,故D正确。
65.A【精析】推理题。题干意为“那些喂宠物吃没有经过加工的食物的主人们需要在什么时候做些必要的清理?”由本文第三段可知,喂未经加工的肉和骨头的宠物主人应该非常小心地处理这些食品以保护自己免遭可能的危险。正如为人类做饭一样,要用热水和肥皂去洗手、洗容器,并洗一些可能与食物有接触的表面。洗手之前不要把手放在嘴边,在宠物刚刚吃过肉之后不要让宠物碰到你的脸,故A正确。
66.B【精析】细节题。题干意为“最后一段作者给宠物主人什么建议?”根据文章最后一段第一句“…they should watch their pet carefully when it is eating bones.”可知,在宠物吃骨头时,主人一定要在旁边看着,故B正确。
Text 4
There are some objects in the sky that move so quickly that sometimes you only see them outof the comer of your eye.These are some of the huge number of bits of rock and dust that are floating around in space, called meteoroids.Normally, we cannot see them at all, but if they travel tooclose to the Earth, they get caught by the pull of the Earth, and begin to fall towards us.They fallfaster and faster, until they hit our atmosphere (大气层), by which time they are going so fast thatthey begin to bum up, and all that you see is a flash of light that moves very quickly across the skyand disappears.These shooting stars, or meteors as they are properly called, are quite common,and sometimes you may see several in a night.
Most meteoroids are very small bits indeed, and they bum up long before they get to theEarth.However, a very few do manage to get all the way through the atmosphere, and actually fallto the ground.usually they do not do much damage, although this is not always the case.
Meteoroids that actually manage to reach the Earth are called meteorites.Most countries haveplaces where meteorites have struck the Earth.some of these places are very large indeed and aretourist attractions.
67.Why do some objects from outer space fall to the ground?
A.They are too big.
B.They are hit by huge rocks.
C.They move too fast.
D.They are pulled by the Earth.
68.What do we know about meteors from the text?
A.They become a star in the sky.
B.They are too small to be seen.
C.They disappear very quickly.
D.They do damage to the Earth.
69.What happens to most meteoroids coming into the atmosphere?
A.They bum up.
B.They fall to earth.
C.They explode.
D.The float in the air.
70.The word "meteorites"( Line 1, Para.3)refers to pieces of rock that
A.move fast in outer space
B .have been found at a tourist centre
C.flash through space at a high speed
D.have fallen onto the Earth from space
原文翻译及答案解析
天空中许多物体移动速度如此之快,以至于有时它们在你眼前转瞬即逝.它们是漂浮在空中被称为流星体的许多巨大的岩石和灰尘的碎片.通常我们根本看不见它们,但是如果它们太靠近地球,就会被地球引力吸住,开始向我们掉落.它们下降的速度越来越快,直到它们穿过大气层,那时它们的速度如此之快以至于它们开始燃烧,你所能看到的只是一道光划过天空,然后消失不见.这些疾驰的星星,或称流星(他们恰当的称谓),是十分常见的.有时候一晚上就可以看见好几个.
事实上大多数流星体都非常小,在它们到达地球之前就已经燃烧了很久.然而只有很少的能够一路穿过大气层,真正地掉落到地面.通常它们不会造成什么伤害,虽然也有例外.
真的到达地面的流星被称为陨石.大多数国家都有一些地方有陨石掉落.事实上某些地方的陨石如此之大,已经成了旅游景点.
67.D【精析】细节题.题干意为“为什么外太空的一些物体会掉落到地面?”根据文章第一段第三句“Normally,we cannot see them at a11.but if they travel too close to the Earth.they get caught by the pull of the Earth,and begin to fall towards US.”可知,作者认为通常我们根本看不见它们,但是如果它们太靠近地球,它们就会被地球引力吸住,开始向我们掉落,故D正确.
68.C【精析】细节题.题干意为“从文中我们对流星有哪些了解?”从文章第一段第四句话可知,那时它们的速度如此之快以至于它们开始燃烧,你所能看到的只是一道光划过天空,然后消失不见.由此推出,流星消失得非常快,故C正确.
69.A【精析】推理题.题干意为“大部分流星在穿过大气层时会发生什么?”由文章第一段可知,那时它们的速度如此之快以至于它们开始燃烧,你所能看到的只是一道光划过天空,然后消失不见.由此推出,流星穿过大气层时会燃烧,故A正确.
70.D【精析】细节题.题干意为“‘meteorites’(第三段第一行)是指那些__________的石头碎片.”根据本文第三段第一句话“Meteoroids that actually manage to reach the Earth are called meteorites.”可知,真的到达地面的流星被称为陨石,故D正确.