2020-2021学年英语周报高一牛津版第3期答案及试题(第三期),将发布在下图中,扫码即可查看! While we all try to find happiness, sometimes we still end up feeling low. While most people can control this feeling, low moods can stay with some, leading to depression. About 322 million people suffered from depression in 2019, according to a report by the World Health Organization in February. This is more than 4 percent of the world's population. Depression is described by the WHO as a mental disorder. It has several symptoms including sadness, loss of interest and feelings of low selfworth. In severe cases, depression may even lead to suicide. The number of people living with depression is increasing. The WHO reported a rise of 18.4 percent between 2007 and 2019. Young people are a group known to suffer with depression.“The pressures on today's youth are like no other generation, perhaps,” Dan Chisholm, an official of WHO, told Reuters. In China, depression among young people is on the rise, Zhu Zhuohong, a psychology professor with the Chinese Academy of Sciences, told Xinhua News Agency. Competition to outperform others, especially in education, can cause a lot of pressure for Chinese youth. Almost 1.2 million Chinese people aged 15 to 24 suffer from depression, according to a report released by British science journal The Lancet in May. Luckily, more and more efforts are being made to deal with this problem. This year's World Health Day, held on April 7, will focus on depression. The day will highlight (强调) the “Depression: let's talk” campaign. The campaign aims to make sure that people with depression both seek and get help. 24.According to the passage, what was the population of the world in 2019? A.About 322 million. B.About 128.8 million. C.About 8,050 million. D.About 18.4 million. 答案与解析:C根据第一段中的“About 322 million”和“This is more than 4 percent of the world's population”可知,2019年全世界人口约为322/4%=8,050 million。C项正确。 25.Which symptom is the worst among several symptoms? A.Suicide. B. Loss of interest. C.Sadness. D.Feelings of low selfworth. 答案与解析:A根据第二段中的“In severe cases, depression may even lead to suicide.”可知,最严重的情况是抑郁自杀。A项正确。 26.What does the 3rd paragraph tell us? A.The pressures on today's youth are the same as other generations. B.The pressures on today's youth are not the same as other generations. C.The pressures on today's youth are bigger than other generations. D.The pressures on today's youth are not bigger than other generations. 答案与解析:B根据第三段中的“The pressures on today's youth are like no other generation”可知,现在的青少年所遭受的压力与其他年代的人所受的压力不同。B项正确。 27.What causes a lot of pressures for Chinese youth? A.Competition between young generations. B.Competition to outperform others. C.Competition to perform better than others in education. D.Education to avoid disorders. 答案与解析:C根据第四段中的“Competition to outperform others, especially in education, can cause a lot of pressure for Chinese youth.”可知,中国青少年所承受的压力主要来自于教育。C项正确。